Diagnostik

DIAGNOSTIK

Udgangspunktet og forudsætningen for at lægge den rette behandlingsplan, er korrekt diagnostik. Derfor lægger vi stor vægt på dette, for vi kan informere og behandle vores patienter optimalt.

Udviklingen af digitale røntgenbilleder er blevet forbedret markant, og vi benytter os meget af både små røntgenbilleder, men også af store panorama billeder, der giver en god oversigt over mellem- og underansigt, og derved forbedret diagnostik. Det vil sige, at der er øget sandsynligheden for, at vi opdager infektioner, cyster og eventuelle alvorlige sygdomme i kæberne i tide.

For at kunne lægge en korrekt behandlingsplan, kræves en grundig undersøgelse af patientens tandkød. Dybden og blødningen ved tandkødslommerne, samt mængden af pus og plak registreres ved hver undersøgelse. På den måde har vi hele tiden tjek på, om patienten er ved at udvikle paradentose eller om en eksisterende paradentose er forværret.

Ved diagnose undersøges slimhindens tilstand og tænderne for huller, revner, syreskader eller unormalt slid. Desuden informeres der om, hvordan man undgår problemer fremadrettet.
Vi undersøger altid sammenbid og diskuterer eventuelle behov for erstatning af tabte tænder og genopbygning af støttezoner.

Medicinforbrug og muskelspændinger er ligeledes en vigtig del af samtalen i forbindelse med undersøgelsen.